top of page
unnamed.png
VSGH.png

VSGh is (Veterinaire Studievereniging Gent – herkauwers) opgericht, door en voor studenten, in maart 2016. Het doel is om geïnteresseerde bachelor- en masterstudenten een mogelijkheid aan te bieden om hun horizon te verbreden op vlak van herkauwergeneeskunde. 

  • Facebook
  • Instagram

Zaterdag

16:00 - 17:30U 

Location: Seminar 03

dieter jonckheere

Melkmachine in relatie met uiergezondheid 

Dieter JonckheereDVM, Dierenarts bij Rubovet

U kent het wel, de zoveelste uierontsteking, zoveelste celgetal verhoging bij een bezorgde klant. U hebt alles al bekeken en gecontroleerd. En daar staat hij dan, de olifant in de kamer. De melkmachine, groot, lang en breed, zo onbekend en onbemind! Speelt hij een rol in de problematiek of niet? Waar te beginnen om wat meer inzicht te verwerven in de werking? 

Dieter Jonckheere in samenwerking met de VSGh wilt graag jullie laten kennis maken met de basics van melktechniek en hun impact op uiergezondheid. Aan de hand van een klinische case gaan we stap voor stap deze olifant in de kamer laten verdwijnen. 

 

Dieter Jonckheere is al van jongs af overtuigd om dierenarts te worden. Op zijn boerderij in Diksmuide is de interesse voor het vak alleen maar meer aangewakkerd. Dieter is in 2018 afgestudeerd en houdt zich graag bezig met de voeding van melkvee, klauwgezondheid en vruchtbaarheid. Hij is nu al een aantal jaren werkachtig op het dierenartspraktijk Rubovet. 

 

VSGh organiseert jaarlijks een gevarieerd aanbod van activiteiten, zoals lezingen, workshops en uitstappen rond actuele thema’s binnen deze sector. Hiermee wordt de mogelijkheid geboden om studenten te kunnen prikkelen om hun klinische kennis en vaardigheden, maar ook hun kennis rond voedselproductie, praktijkvoering en bedrijfsdiergeneeskunde te vergroten op een leuke en interactieve manier. Naast runderen, zullen ook kleine herkauwers en cameliden centraal staan in VSGh.

​

BIJSCHOLINGSPUNTEN: 1,5

DCH&Sphoto (1).jpg
NIMRODLOGO.png
selekt-logo-orange background.jpg

Nimrod Nederland is opgericht in 2019. We maken of vinden nieuwe hulpmiddelen voor de dierenarts, met name innovaties die zullen profiteren van onze expertise en technische ondersteuning. Wij geloven dat de dierenarts de beste persoon is om veehouders en paardenhouders te adviseren over de gezondheid, het welzijn, de productiviteit en de prestaties van hun dieren. Binnen ons vakgebied ondersteunen wij dierenartsen daarbij.

  • Facebook
  • Instagram

Zaterdag

18:00 - 19:30U 

Location: Seminar 03

Clinical Nutrition for Ruminants 

David CHarles

david charlesDVM, CertHE(biol.), CertAVP

(Opgelet! Deze lezing gaat door in het Engels.)

This lecture will cover acute rumen acidosis and SARA, milk fever and Ketosis and how oral fluid therapy can be important in this regard.

 

David graduated from Bristol Veterinary School and spent several years working for a large farm-animal practice in the English Midlands. He joined Nimrod Veterinary Products in 2023 as their first Veterinary Sciences Manager, an opportunity that allows him to pursue his interests in clinical nutrition and ruminant metabolic disorders. He completed the Certificate of Advanced Veterinary Practice with the University of Liverpool and, in 2023, received an RCVS Knowledge Award for his research publications. David sits on the editorial board of Livestock journal and regularly delivers lectures to vets.

​

BIJSCHOLINGSPUNTEN: 1,5

unnamed.jpg
302744557_593497512237313_1437540286163347268_n.jpg

Koe Consult streeft naar gezonde melkkoeien met een optimale productie. Vanuit de veterinaire achtergrond maakt Koe Consult van preventie de primaire focus.

  • Facebook

Zondag

15:30 - 16:30U 

Location: Seminar 03

Kwinten gielkens

Veterinaire aanpak van transitieziekten op een hoog productief melkveebedrijf  

Kwinten GielkensDVM, Mede-oprichter Koe Consult, voorzitter van de Vlaamse Buiatrievereniging

Op dit bedrijf zit het management al op een goed niveau, maar data-analyse en een goede ziekteregistratie brengen toch een aantal transitieziekten aan het licht. Door hierop in te spelen als dierenarts met een brede kijk, de juiste data en een vooruitstrevende veehouder brachten we deze risicoperiode in kaart en door enkele strategische ingrepen op diergeneeskundig en rantsoentechnisch vlak werd de koegezondheid beter, en steeg de melkproductie nog verder door. 

​

Dierenarts Kwinten Gielkens, afkomstig uit Londerzeel, is afgestudeerd in 2008 (als beste student herkauwers - Bayer prijs). Eerst werkte hij in de Voerstreek en sedert 2010 in Hasselt, Limburg. In 2017 werd hij medeoprichter van Koe Consult dat intussen bestaat uit 7 rundveedierenartsen en werkzaam is op 2 locaties. Koe Consult staat in voor een brede begeleiding aan melkveebedrijven.

Kwinten zijn passies liggen vooral bij vruchtbaarheid en echobegeleiding, uiergezondheid en transitiemanagement /voeding van melkkoeien. Verder volgt hij zeer graag congressen in binnen- en buitenland. Tevens is hij huidige voorzitter van de Vlaamse Buiatrievereniging.

​

BIJSCHOLINGSPUNTEN: 1

VeDa_Logo_Primair-blauw.png

Een tiental collega’s met diverse achtergrond en interesses besloot in 2019 de krachten te bundelen en resoluut te gaan voor de oprichting van een totaal nieuwe beroepsvereniging.

  • Facebook

Zondag

17:00 - 18:00U 

Location: Seminar 03

stefaan ribbens

Toolkit beheersing infectieziekten bij runderen voor de komende 25 jaar 

Stefaan Ribbens DVM, PhD, voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Epidemiologie en Economie

Welke actuele kennis hebben we op het gebied van het beheersen van infectieziekten bij runderen, en welke (toekomstige) uitdagingen liggen er in het verschiet? Daarnaast willen we inzicht krijgen in de benodigde proactieve maatregelen om infectieziekten effectief te voorkomen, te detecteren en aan te pakken. In deze presentatie verkennen we een breed scala aan strategieën, diagnostische middelen en preventieve maatregelen die kunnen dienen als een 'toolkit' voor rundveedierenartsen om (nieuwe) infectieziekten bij rundvee in de toekomst te beheersen.

 

Stefaan is in 2003 afgestudeerd als dierenarts, optie herkauwers. Onmiddellijk na zijn studies trad hij in dienst van de vakgroep Voortplanting, Verloskunde en Bedrijfsdiergeneeskunde (UGent). Hier werkte hij aan zijn onderzoek over de epidemiologie en bestrijding van klassieke varkenspest. Tegelijkertijd was hij werkzaam in de dienst Buitenpraktijk. In 2009 promoveerde hij tot doctor in de diergeneeskundige wetenschappen. Nadien bleef hij actief aan de UGent, als praktijkassistent op de Buitenpraktijk en als postdoctoraal wetenschappelijk medewerker voor de eenheid Veterinaire Epidemiologie. Binnen deze functie werkte hij mee aan projecten over bioveiligheid en hoge gezondheidsstatus bij varkens en pluimvee, prevalentieonderzoeken bij (kleine) herkauwers, en verschillende Veepeiler Rund projecten.

Sinds 2011 is Stefaan werkzaam als dierenarts gezondheidszorg herkauwers bij DGZ. In deze functie was hij de eerste twee jaar verantwoordelijk voor het IBR-programma en vervolgens voor het BVD-programma. Sinds februari 2015 werkt Stefaan binnen het team Gezondheidszorg Begeleiding en Ontwikkeling met focus op Epidemiologie, en vertegenwoordigt hij DGZ in verschillende werkgroepen met de overheid en landbouwsector. Sinds 2016 is Stefaan voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Epidemiologie en Economie.

​

BIJSCHOLINGSPUNTEN: 1

image (2).png
VeDa_Logo_Primair-blauw.png

Een tiental collega’s met diverse achtergrond en interesses besloot in 2019 de krachten te bundelen en resoluut te gaan voor de oprichting van een totaal nieuwe beroepsvereniging.

  • Facebook

Zondag

18:00 - 19:00U 

Location: Seminar 03

Prijszetting in de rundveepraktijk 

jeroen vermijlen

Jeroen VermijlenDVM, founder Previvet, werkzaam bij Rubovet

Bestaat er een juiste prijs? De prijs voor een product of dienst is afhankelijk van veel factoren. Behalve de aankoopprijs of de productiekost, speelt ook de concurrentie een rol. Maar ook de meerwaarde die je kan genereren heeft een invloed. In deze presentatie gaan we dieper in op de verschillen die aanwezig zijn tussen ons land en de buurlanden en tussen de verschillende regio’s binnen België.  

​

Jeroen Vermijlen groeide als kind al op tussen de koeien op het melkveebedrijf van zijn grootouders. Daar ontwikkelde hij een grote interesse in het houden van melkvee.

Na zijn dierenartsenstudies in Gent volgde hij een internship aan the Atlantic Veterinary College in Charlottetown, Canada en the bovine clinic TiHo in Hannover, Duitsland. Sinds 2018 is hij bezig aan zijn residency at the European College of Bovine Management. Tot heden is hij consultant aan de universiteit voor het departement interne geneeskunde.

In 2006 richtte Jeroen Previvet op, een organisatie die zich richt op preventieve diergeneeskunde, groepsgezondheid, klauwgezondheid en voeding bij melkvee. Nog steeds is hij medeverantwoordelijk en gidst met succes een team van 3 personen bij Previvet. Vandaag is hij dierenarts bij Rubovet en lid van de Vlaamse Buiatrics.

​

BIJSCHOLINGSPUNTEN: 1

​

Exhibitors

​

2024_Wit _Logo_No Backdrop_Rond.png

 

​

​

​

Data & Opening times

Saturday 26 October 2024 from 12h - 20h00

Sunday 27 October 2024 from 12h - 18h30

​

Where

Oktoberhallen

Schrovestraat 22A

9280 Lebbeke

Belgium

​

Contact information

+32 496 83 23 28

expovet@gmail.com

BE0458806337

​

Privacy Notice

​

© 2024 |  Expovet

​

​

​

bottom of page