top of page
Schermafbeelding 2023-06-30 100025.jpg

Strevend naar ons motto: "voor gezonde dieren - SANIMALIA". Zijn wij steeds op de hoogte van de nieuwste geneesmiddelen, technieken en innovaties. Onze dierenartsen volgen regelmatig bijscholingen.  We menen dat de goede verstandhouding binnen het team, waarbij iedereen elkaar ondersteunt en de tijd geeft om te groeien, de sleutel is om tot ons doel te komen. Door continu overleg over de vakgebieden heen, komen we tot diagnoses en oplossingen die anders onmogelijk zouden zijn.  

  • Facebook

Zaterdag

15:00 - 17:00U 

Location: Seminar 02

hendrickx

tom

Potpourri in de veterinaire oncologie!

Tom hendrickx - DVM, Master of Science in Clinical Oncology (humane)

De toename van het aantal kankers bij gezelschapsdieren ontgaat weinigen nog. Is het wel een echte toename of diagnosticeren we ze gewoon meer? De diagnostische en therapeutische mogelijkheden maken de keuzes er niet altijd makkelijker op. In deze lezing, specifiek voor eerstelijnspractici, help ik u graag op weg. Onder andere mastceltumoren, Stelfonta, lymfoma en bloedkankertesten etc. komen aan bod.  

 

Tom Hendrickx studeerde af als dierenarts in 2000 aan de Universiteit Gent. Na afstuderen werkte

hij 3 jaar in een dierenkliniek in Nederland en sinds eind 2003 in Hasselt. In 2002 volgde hij een jaar

bedrijfskunde aan de Universiteit Hasselt. Ook in 2002 was hij stichtend lid van

de Samenwerkende Diergeneeskundige Kankercentra, waarvan hij co-voorzitter is.

Samen met deze groep organiseert hij de afgelopen 18 jaar een jaarlijks internationaal

oncologiecongres, het ONCOlogisch Treffen/Topics in Veterinary Oncology.

Sinds 2004 werkt hij in Dierenartsenpraktijk St.-Katharina in Hasselt,

omgedoopt tot Dierenkliniek SANIMALIA in 2013. Van 2005 tot 2007 volgde Tom een Master of Science in Clinical Oncology (humane oncologie) aan de Universteit van Birmingham. Verder is hij stichtend lid en ondervoorzitter van het Belgisch Kankerfonds voor Dieren en tussen 2012 en 2018 zetelde hij als penningmeester in het bestuur van ESVONC, de European Society of Veterinary Oncology (www.esvonc.com). In deze functie organiseerde hij diverse ESVONC-congressen over heel Europa. In 2020 volgde hij een opleiding Digitale Transformatie aan de Vlerick School for Business.

In de praktijk houdt Tom zich voornamelijk bezig wat de interne geneeskunde aangaat, met nadruk op diagnostiek (RX, echo en cytologie) en behandelingen in oncologie,  cardiologie en thoraxaandoeningen.

BIJSCHOLINGSPUNTEN: 2

IMGL9990 kopie.jpg

tom 

verbeek

Tom heeft zich over de jaren gespecialiseerd in de geneeskunde van bijzondere dieren (vogels, knaagdieren, konijnen, reptielen, fretten, wildlife en zoo).

Zaterdag

14:30 - 15:30U 

Location: Seminar 03

Konijnen en knaagdieren in de praktijk

Tom verbeek - DVM, Dierenarts Trigenio

Konijnen en knaagdieren komen steeds meer voor in de praktijk. Aan de hand van casussen bespreken we veel voorkomende aandoeningen waar elke eerstelijns dierenarts mee geconfronteerd kan worden (olifantstanden, niezen, ovariumcysten,...). Praktische tips maken deze lezing interessant voor iedereen die graag meer wil weten over deze diersoorten, zowel onderzoek, diagnostiek als behandeling komen aan bod.

 

Tom Verbeek: 

“Elk dier, ongeacht de soort, verdient de allerbeste verzorging”

Tom is in 2000 afgestudeerd aan de Universiteit Gent. Sinds november 2006 is hij werkzaam bij Dierenartsencentrum Trigenio te Nijlen.

Door het volgen van tal van binnen- en buitenlandse opleidingen en congressen heeft Tom zich gespecialiseerd in de geneeskunde van bijzondere dieren (vogels, knaagdieren, konijnen, reptielen, fretten, wildlife en zoo). Zijn dagelijkse werk in de praktijk bestaat dan ook bijna uitsluitend in de behandeling van deze diersoorten.

BIJSCHOLINGSPUNTEN: 1

Foto website.jpg
logo OVT.jpg

Up to date blijven als dierenarts of dierenartsassistent was nog nooit zo makkelijk. Met de leermaterialen van Online Vet Training behaal je geaccrediteerde bijscholingspunten in je eigen tempo.

  • Instagram

Zaterdag

17:30 - 20:00U 

Location: Seminar 02

 paes

GEERT

Interactieve sessie: klinische cases inwendige geneeskunde, cytologie en bloedonderzoek. 

online vet training, Geert Paes - DVM, DECVIM-ca, oprichter Online Vet Training

Deze interactieve sessie is hands on. Als deelnemer krijg je de kans om via de telefoon actief deel te

nemen. Geert Paes, Europees specialist inwendige geneeskunde loodst je op een leuke manier doorheen een aantal interessante klinische cases. Het betreft cases die je tegenkomt in de praktijk. De focus ligt op de diagnostiek en behandeling. Je wordt gestimuleerd om mee te denken en je mening te geven over o.a. cytologie beelden en bloedresultaten.

 

Geert Paes studeerde in 2006 af als dierenarts aan de universiteit van Gent, waarna ze een internship en een residency in inwendige geneeskunde van de gezelschapsdieren vervolledigde. 

Tot 2012 werkte ze met veel plezier aan de universiteit in Gent, terwijl ze in haar vrije tijd werkte als reisbegeleider. Tijdens een van haar reizen, leerde ze haar Canadese man kennen en zo verhuisde ze eind 2012 naar West Canada. Ze is sinds 2017 diplomate van de European college of veterinary internal medicine (ECVIM-ca). 

Omdat Geert gepassioneerd is door lesgeven, startte ze in 2020 met Online Vet Training, een online leerplatform voor dierenartsen en dierenartsassistenten. Daarnaast geeft ze trainingen voor de Evidensia Academy van Nederland en werkt ze als specialist bij Boundary Bay Veterinary Specialty Hospital, een grote verwijskliniek nabij Vancouver, Canada.

BIJSCHOLINGSPUNTEN: 2,5

bottom of page