top of page
When the beat stops...interactieve cardiologische cases
10.png

DVM, PhD, EBVS Veterinary Specialist in Small Animal Cardiology

Pascale Smets

Pascale Smets kreeg de liefde voor dieren van thuis mee en koos zo voor één van de weinige studierichtingen die in haar geboortestad Leuven niet worden aangeboden: diergeneeskunde!Ze behaalde haar diploma van dierenarts in 2006 aan de universiteit Gent.
Geboeid door de brede mogelijk heden in de universitaire dierenkliniek volgde ze nadien een roterend internship. Daarna voltooide ze een vierjarig doctoraatsonderzoek in de interne geneeskunde van de gezelschapsdieren, onder begeleiding van prof. Sylvie Daminet. Gaandeweg verlegde haar interesse zich naar de cardiologie en in 2011 begon ze aan een specialisatie-opleiding (residency) in deze discipline aan de UGent, de LMU Universiteit in München , Duitsland en de UZH Zürich , Zwitserland.
In 2015 behaalde zij het diploma van EBVS Europees Specialist in de cardiologie van de gezelschapsdieren (Dipl. ECVIM-ca cardiology). Sinds oktober 2016 werkt zij als diensthoofd van de dienst cardiologie van de Vakgroep Kleine Huisdieren en in oktober 2017 werd ze benoemd als professor. Samen met haar enthousiaste team staat ze in voor onderwijs, consultaties en wetenschappelijk onderzoek in de cardiologie voor kleine huisdieren. Buiten de kliniek vind je haar vooral in de natuur bij voorkeur in het gezelschap van haar echtgenoot en 2 zoontjes. Verder houdt Pascale van sporten, een avondje film en (live) muziek.

Vertegenwoordigt: 

Universiteit Gent

De Faculteit Diergeneeskunde stelt de gezondheid en het welzijn van het dier en daarmee verbonden ook van de mens en het ecosysteem, centraal in alles wat zij doet. Ze wil voor haar studenten en medewerkers een collegiale en stimulerende omgeving bieden waar academische onafhankelijkheid en integriteit kernwaarden zijn.

When the beat stops...interactieve cardiologische cases
bottom of page