top of page

Vertegenwoordigt: 

Faculteit Diergeneeskunde Universiteit Gent

De Faculteit Diergeneeskunde stelt de gezondheid en het welzijn van het dier en daarmee verbonden ook van de mens en het ecosysteem, centraal in alles wat zij doet. Ze wil voor haar studenten en medewerkers een collegiale en stimulerende omgeving bieden waar academische onafhankelijkheid en integriteit kernwaarden zijn.

9.png

DVM, PhD

Thomas Lowie

Thomas Lowie studeerde in 2020 af als Master in de Diergeneeskunde (optie herkauwers) aan de Universiteit Gent, met onderscheiding.
Hierna vervoegde hij zich onmiddellijk bij de vakgroep Interne geneeskunde, voortplanting en populatiegeneeskunde. Eerst als praktijk assistent in het Skillslab onder leiden van Prof. Dr. Annelies Decloedt.

Sinds Oktober 2020 ging Thomas van start, onder leiding van Prof. Bart Pardon, met zijn doctoraat, in het kader van het PneumoNEE project, getiteld: 'Exploration of decision support tools to rationalize antimicrobial use for calf pneumonia'. Sinds 2021 is Thomas actief bestuurslid van de Brugse Vereniging voor Dierenartsen. Met het doel om collegialiteit te bevorderen door middel van kwaliteitsvolle bijscholingen, sociale en culturele activiteiten.

Thomas is co-founder van de Ugent spin-off qTUS. qTUS focust zich op het opleiden en certificeren van dierenartsen in het gebruik van longechografie, en op het respiratoire management van herkauwers.

bottom of page