top of page

Vertegenwoordigt: 

Faculteit Diergeneeskunde Universiteit Gent

De Faculteit Diergeneeskunde stelt de gezondheid en het welzijn van het dier en daarmee verbonden ook van de mens en het ecosysteem, centraal in alles wat zij doet. Ze wil voor haar studenten en medewerkers een collegiale en stimulerende omgeving bieden waar academische onafhankelijkheid en integriteit kernwaarden zijn.

9.png

DVM, PhD student

Justine Clinquart

Justine Clinquart, afgestudeerd in 2020, is werkzaam in de vakgroep inwendige ziekte, voortplanting en reproductie, afdeling inwendige ziekte herkauwers.

Tijdens een roterend Bovine Internship verdiepte ze zich in de inwendige ziekten van kleine herkauwers en alpaca’s. Hierna startte Justine een doctoraat omtrent luchtweginflammatie bij kalveren, onder supervisie van Prof. Dr. B. Pardon, waarnaast ze ook meedraait in het wachtensysteem van de kliniek en meewerkt. Justine volgde in de periode 2021 -2023 verschillende internationale cursussen en congressen omtrent de geneeskunde van alpaca's. In 2023 presenteerde ze hierbij haar eigen onderzoek omtrent de gezondheid van cria's op het "South American Camelid Congress" in Wenen.

bottom of page