top of page

_____________________________________________

Stand 205 (Hal A)

Enalees

Enalees ontwikkelt en produceert snelle isothermische PCR-diagnosetests waarmee dierenartsen infectieziekten kunnen diagnosticeren.

Zowel in hun dierenartsenpraktijk als in het veld - zonder dat ze monsters naar een extern laboratorium hoeven te sturen.

Het team, dat voornamelijk bestaat uit artsen, ingenieurs en biotechnici, richt zich met name op de ontwikkeling van innovatieve tests voor gedomesticeerde dieren (paarden, honden en katten).
De producten van het bedrijf zijn gebaseerd op een isothermische amplificatietechniek en kunnen 12 infectieziekten bij paarden detecteren, waaronder de ziekte van Lyme (of Borreliose) en paardeninfluenza. Tot op heden gebruikt 90% van de paardendierenklinieken in Frankrijk de technologie.

Sinds 2021 lanceerde het bedrijf ook 11 tests voor het diagnosticeren van infectieziekten bij honden en katten, waardoor het de Franse marktleider is op het gebied van veterinaire LAMP PCR (Loop-mediated isothermal AMPlification Polymerase Chain Reaction). De tests van Enalees zijn momenteel in Europa rechtstreeks verkrijgbaar bij de Enalees-groep (Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Duitsland) of via haar distributeursnetwerk.

bottom of page