top of page
ECG.tif

De Equine Care Group heeft een zeer duidelijke visie: uw paarden de best mogelijke medische dienstverlening bieden.

Om ons doel te bereiken stelt het ECG dierenartsen, wetenschappers en ziekenhuizen in staat om samen te komen in het ECG om hun passie, kennis en expertise op internationaal niveau te delen.

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Zaterdag

14:30 - 16:00U 

Location: Seminar 01

ECG

specialisten

Interactieve bespreking van radiografieën en gevallen uit de praktijk.

specialisten uit de Equine Care GroupDVM, DECVIM

Tijdens deze interactieve lezing zullen er door de drie sprekers radiografieën besproken worden en gevallen uit de praktijk. U kan als publiek interessante gevallen doorsturen naar michael.meulyzer@demorette.be tot twee weken voor de presentatiedatum. Deze kunnen dan meegenomen worden in de bespreking.

 

Hans Wilderjans studeerde in 1987 af als dierenarts aan de Universiteit Gent, en voltooide een internship in paardenkliniek Conques in Zuid-Frankrijk in 1989. Van 1989 tot 1992 werkte hij in het Tortington Equine Hospital in West-Sussex in het Verenigd Koninkrijk en startte hij een alternatief ECVS residency programma in chirurgie van de grote huisdieren. In 1992 stichtte hij Dierenkliniek De Bosdreef en in 1995 werd hij Diplomate van het European College of Veterinary Surgeons. 

Hans Wilderjans’ professionele interesse gaat voornamelijk uit naar orthopedische chirurgie en laparoscopie, waarover hij ook regelmatig lezingen geeft en publiceert.

 

Mathieu Foucaud studeerde in 2018 af als dierenarts aan de Universiteit Gent. Na zijn studies voltooide hij een internship bij Equitom en hij bleef er om de afdeling chirurgie te ondersteunen. Momenteel staat hij aan het hoofd van deze dienst en is hij ingeschreven in het ECVS residency programma. Hij heeft een grote interesse in othopedische ingrepen en herstel van fracturen.

 

Michael Meulyzer studeerde in 2004 af als dierenarts aan de Universiteit Gent. Na een jaar internship in Dierenkliniek De Bosdreef, doceerde hij de praktische oefeningen anatomie van de huisdieren aan de Universiteit Antwerpen. In 2006 vertrok hij voor drie jaar naar Canada waar hij een D.E.S. (Diplôme d’études spécialisées) in paardenchirurgie behaalde aan de Universiteit van Montreal. In 2010 behaalde hij de titel Diplomate of the American College of Veterinary Surgeons en Diplomate of the European College of Veterinary Surgeons. Sinds 2009 werkt hij als chirurg in de Morette met specifieke interesse in orthopedische chirurgie en laparoscopie bij paarden.

BIJSCHOLINGSPUNTEN: 1,5

KD.jpg
ECG.tif

De Equine Care Group heeft een zeer duidelijke visie: uw paarden de best mogelijke medische dienstverlening bieden.

Om ons doel te bereiken stelt het ECG dierenartsen, wetenschappers en ziekenhuizen in staat om samen te komen in het ECG om hun passie, kennis en expertise op internationaal niveau te delen.

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Zondag

13:00 - 14:30U 

Location: Seminar 01

kaatje ducheyne

Tips & tricks om drachtresultaten van de merrie te optimaliseren

Kaatje ducheyneDVM, PhD

Tijdens deze lezing zullen praktische tips en nieuwigheden uitgewisseld worden die kunnen helpen in het optimaliseren van de dracht resultaten bij merries.

 

Kaatje Ducheyne studeerde in 2012 af als dierenarts aan de Universiteit Gent. Na een internship in VC Someren keerde ze terug naar Gent waar ze haar opleiding tot specialist voortplanting begon. Ze combineerde dit met een doctoraat waarbij ze onderzoek deed naar de invloed van de leeftijd van de merrie op haar fertiliteit. Gedurende drie seizoenen combineerde ze haar onderzoek met klinisch werk bij het KI en ET centrum Keros. De laatste 2,5 jaar van haar onderzoek volbracht ze aan de Universiteit van Utrecht. Vervolgens verhuisde ze naar Engeland waar ze 4,5 jaar werkte als specialist voortplanting voor het Sussex Equine Hospital. In oktober keert Kaatje terug naar haar Belgische roots om als specialist te starten bij ECG.

BIJSCHOLINGSPUNTEN: 1,5

bottom of page