top of page

equine care group

Informatie & Inschrijving

Voor de lezingen van de Equine Care Group dient u zich niet ingeschreven te hebben op voorhand. U kan zich gewoon aanmelden op het uur van de lezing die u wilt volgen aan de ingang van Hal B.

De lezingen van de Equine Care Group hebben ook een gratis toegang! Hieronder vindt u het overzicht van hun lezingen en bijhorende EBP's.

Receptie is inbegrepen.

 

 

ZATERDAG

13.30 - 14h: Equine Care Group

Wie zijn we? Waar staan we? Wat brengt de toekomst

30 min introductie: in deze korte voordracht zal Tom Mariën het onstaan van de Equine Care Group schetsen samen met de visie en de toekomstplannen.

Tom Mariën is dierenarts (Gent, 1995), gespecialiseerd in chirurgie bij paarden. Hij is de oprichter van Equitom (2000) en CEO van de Equine Care Group.

14 - 14.45h: Equine Care Group 

Wat is er aan de tand?

40 min lezing – 5 min vragen: tijdens deze presentatie zal Elke Pollaris aan de hand van intra-orale foto’s verschillende tandpathologieën bespreken, tesamen met de klinische gevolgen voor het paard en de mogelijke
behandelingen.

Cursusnummer: EBP/N/2022/0217 – 1 bijscholingspunt
Elke Pollaris is dierenarts (Gent, 2014), gespecialiseerd in 
tandheelkunde bij paarden (Dipl. EVDC Eq, 2019) en dokter in de diergeneeskunde (PhD, 2021). Elke staat aan het hoofd van de dienst tandheelkunde van ECG.

14.45 - 15.30h: Equine Care Group

From fat to fit: nutritioneel management van het equine metabool syndroom

40 min lezing – 5 min vragen: tijdens deze presentatie zal Wendy Wambacq de problematiek van het Equine Metabole Syndroom schetsen en uitleggen hoe deze paarden via dieetaanpassingen terug fit kunnen worden.
Cursusnummer: EBP/N/2022/0218 – 1 bijscholingspunt
Wendy Wambacq is dierenarts (Gent, 2011), gespecialiseerd in dierenvoeding (Dipl. ECVCN, 2016) en dokter in de diergeneeskunde (Phd, 2021). Ze behaalde tevens haar diploma osteopathie (2018). Sinds kort maakt ook zij deel uit van ECG.

15.30 - 16h: PAUZE

 

16 - 16.45h: Equine Care Group

Allergie bij paarden:aanpak en behandeling

40 min lezing – 5 min vragen: tijdens deze presentatie zal Caroline Ribonnet dieper ingaan op verschillende allergieën bij paarden, de differentiaaldiagnose en de mogelijke behandeling.

Cursusnummer en bijscholingspunten aangevraagd.
Caroline Ribonnet is dierenarts (Gent, 2016), 
gespecialiseerd in inwendige geneeskunde bij paarden met bijzondere interesse in dierenvoeding en dermatologie. Ze maakt deel sinds 2017 deel uit van het team van De Morette.

16.45 - 17.30h: Equine Care Group

Melanomen bij het paard: onschuldig of niet?

40 min lezing – 5 min vragen: in deze lezing wordt er dieper ingegaan op de verschillende types melanomen, hun voorkomen en de verschillende behandelmethodes. Er wordt ook een nieuwe techniek getoond voor het verwijderen van zeer uitgebreide perianale melanomen.
Cursusnummer en bijscholingspunten aangevraagd.
Liesbeth Haegeman is dierenarts (Gent, 2017) en specialiseert zich momenteel in chirurgie van paarden (Residentie ECVS). Ze maakt sinds 2017 deel uit van het team bij Equitom en heeft een bijzondere interesse in weke delen chirurgie.

zondag

13.30 - 14h: Equine Care Group 

Wie zijn we? Waar staan we? Wat brengt de toekomst?

30 min introductie: in deze korte voordracht zal Tom Mariën het onstaan van de Equine Care Group schetsen samen met de visie en de toekomstplannen.

Tom Mariën is dierenarts (Gent, 1995), gespecialiseerd in chirurgie bij paarden. Hij is de oprichter van Equitom (2000) en CEO van de Equine Care Group.

14 - 14.45h: Equine Care Group

Koliek doorsturen? De beslissende parameters

 

40 min lezing – 5 min vragen: tijdens deze presentatie zal Kathérine Bafort dieper ingaan op een veel voorkomend probleem bij paarden: koliek. Welke paarden kunnen op stal behandeld worden en wanneer is het tijd om door te sturen?

Cursusnummer en bijscholingspunten aangevraagd.
Kathérine Bafort is dierenarts (Gent, 2018) met een bijzondere voorliefde voor anesthesie en spoedgeneeskunde bij het paard. Ze maakt sinds 2020 deel uit van het team van Dierenkliniek De Bosdreef.

14.45 - 15.45h: Equine Care Group

Inwendige Geneeskunde: interactieve sessie adhv cases

 

60 min interactieve sessie: tijdens dit uur zullen Katrien Palmers en Katleen Vandeschavijl enkele gevallen uit de praktijk ontleden en bespreken. Tijdens de sessie zal er tijd gemaakt worden voor opmerkingen en vragen uit het publiek.

Cursusnummer en bijscholingspunten aangevraagd.
Katrien Palmers is dierenarts (Gent, 2005) gespecialiseerd in inwendige ziekten bij het paard (Dipl. ECEIM, 2015). Katrien staat aan het hoofd van de dienst inwendige ziekten van Dierenkliniek De Morette.
Katleen Vanschandevijl is dierenarts (Gent, 2000) gespecialiseerd in inwendige ziekten bij het paard

(Dipl. ECEIM, 2009). Katleen staat aan het hoofd van de dienst inwendige ziekten van Dierenkliniek De
Bosdreef.

16.15 - 17.15h: Equine Care Group

Orthopedie:interactieve sessie adhv cases

60 min interactieve sessie: tijdens dit uur zullen Sofie Van de Velde en Lothar Vanslambroeck verschillende orthopedische cases tonen en en bespreken. Tijdens de sessie zal er tijd gemaakt worden voor opmerkingen en
vragen uit het publiek.

Cursusnummer en bijscholingspunten aangevraagd.
Sofie Van de Velde is dierenarts (Gent, 2018) 
gespecialiseerd in orthopedisch onderzoek bij paarden. Ze maakt sinds 2019 deel uit van het team van Dierenkliniek De Bosdreef.

Lothar Vanslambrouck is dierenarts (Gent, 2013) gespecialiseerd in orthopedisch onderzoek en revalidatie bij paarden. Lothar staat aan het hoofd van de dienst orthopedie en revalidatie van Equitom.

Contact

Indien u nog vragen heeft of verder informatie wilt verkrijgen kan u steeds het Expovet team als de Equine Care Group contacteren.

bottom of page